Liderul AlDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că cei patru politicieni din cadrul partidului care au acceptat funcţii din partea PSD ”au ales să se vândă pentru o funcţie în cadrul unui guvern care este efemer, care mai are câteva zile de trăit”. În plus, Tăriceanu susţine că acţiunile întreprinse de Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu ”îi acuză mai mult decât statutul şi le arată adevăratul profil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Călin Popescu Tăriceanu i-a acuzat, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu că au trădat interesele ALDE şi s-au vândut pentru o funcţie într-un guvern care mai are câteva zile de trăit.

“Aceşti foşti colegi au ales o variantă care este dezamăgitoare şi imorală pentru toţi membri ALDE, alegând să-şi negocieze funcţii de conducere şi să contribuie alături de PSD la încercarea de a destructura ALDE. Aici e o chestiune care ţine de esenţa politică. Cred că acţiunile pe care le-au întreprins îi acuză mai mult decât statutul şi le arată adevăratul profil”, a afirmat Tăriceanu.

Acesta susţine că cei patru au votat ieşirea de la Guvernare.

”Cei patru au fost persoane care la Delegaţia Permanentă au votat pentru ieşirea de la guvernare şi pentru denunţarea protocolului cu PSD. Au ales, după cum vedeţi, varianta trădării şi a colegilor şi a intereselor ALDE, acceptând să se vândă pentru o funcţie în cadrul unui guvern care este efemer, care mai are câteva zile de trăit. Şi acest lucru sfidează normele democratice, mecanismele politice care funcţionează într-o democraţie parlamentară, seamănă cu modalităţi pe care cred că nici în ţări de lumea a treia nu le vedem”, a mai afirmat Tăriceanu.

ALDE a anunţat, vineri seară, excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului cu susţinerea PSD, şi a celor care au acceptat să fie nominalizaţi miniştri: Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.