Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că va câştiga alegerile prezidenţiale, în cazul în care va candida, însă acest lucru nu a fost încă decis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, ce scor va obţine la alegerile prezidenţiale şi a afirmat că va câştiga, dacă va candida.

”Un singur scor: voi câştiga dacă voi candida, dar candidatura nu e decisă. Cu partenerii din coaliţie am hotârăt să evaluăm după alegerile europarlamentare. Am hotărât să candideze cel care are cele mai şanse să îl învingă pe Klaus Iohannis”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că este o decizie grea, dar că este pregătit.

”O decizie grea, sunt pregătit pentru aşa ceva, vom hotărî şi vom decide ceva mai târziu. Nu mai durează mult, aproximativ două luni”, a mai declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a afirmat, în repetate rânduri până acum, că se gândeşte serios la o candidatură la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an.

În10 martie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu s-a discutat oficial în coaliţie despre un candidat comun la alegerile prezidenţiale, dar el şi Călin Popescu Tăriceanu au stabilit încă din toamnă că ar fi cea mai bună variantă.

În plus, Dragnea a precizat că a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ca după alegerile europarlamentare să prezinte împreună un candidat comun la alegerile prezidenţiale, care să fie susţinut de coaliţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.