Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că numărul excepţional de mare de votanţi de la alegerile europarlamentare demonstrează că în România democraţia este "vie şi sănătoasă". El crede că referendumul pe justiţie nu face altceva decât să adâncească falia care există în societatea românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Votul s-a încheiat şi constatăm că este un număr foarte mare de votanţi, excepţional de mare aş putea spune, lucru care demonstrează că în România democraţia este vie şi e sănătoasă. Tuturor celor care au votat pentru noi, tuturor românilor care ne simpatizează votul lor ne obligă şi în acelaşi timp ne bucură foarte mult. Rezultatele exit-poll-ului evident că sunt numai indicative, ceea ce este foarte important de acum încolo şi profit să fac un apel la colegii noştri care sunt în secţiile de votare să urmărească până la capăt procesul de vot care înseamnă din acest moment numărarea voturilor. Eu am încredere că îşi vor duce misiunea la bun sfârşit”, a afirmat Tăriceanu, după afişarea rezultatelor exit-poll-ului. 
 
El a mai spus că cifrele arată că referendumul pe justiţie va fi validat, dar crede că acesta va adânci falia care există în societatea românească. 
 
"Aşa cum arată cifrele referendumul va fi validat, dar în ceea ce priveşte părerea mea despre referendum nu mi-o schimb. Referendumul, din păcate, nu face decât să adâncească falia care există astăzi în societatea românească, amplificarea ei, după părerea mea, este nedorită. Ceea ce eu îmi doresc este să adunăm din nou românii în jurul unui proiect comun şi cred că cei care ne vor reprezenta la Bruxelles, în Parlamentul European, au datoria să prezinte o Românie unită, o Românie care are un ţel comun”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu. 
 
Liderul ALDE a mai spus că urmează să fie făcută o analiză comună cu PSD pentru stabilirea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale din acest an. 
 
"Nu vreau să îmi schimb punctul de vedere în această privinţă, am hotărât că vom face după aceste alegeri o analiză pentru a vedea care este cea mai bună soluţie şi cred că acum că alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat este nevoie să ne luăm un timp de reflecţie şi analiză şi mai ales să nu luăm o decizie pripită. Noaptea, după cum ştiţi, este un sfetnic bun", a precizat Tăriceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.