Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anuţă, miercuri, că formaţiunea a început strângerea de semnături pentru depunerea candiaturilor la Parimăria Bucureşti, dar consideră că este necesară modificarea legii, pentru ca panourile electorale să rămână afişate şi în campania electorală, date fiind condiţiile speciale, care interzic întâlnirile, mitingurile şi campania din uşă în uşă. ”Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidaţii şi programele lor ajung la urechea şi ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba”, susţine Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili şi primitori, frica de infectare cu virus îşi pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaşte şi după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidaţi care nu au acest avantaj, iar masca îi încurcă în a fi recunoscuţi. În aceste condiţii neobişnuite, cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obligă toţi candidaţii ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligaţi să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc)”, a îscris, miercuri, pe Facebook, Tăriceanu.

Potrivit acestuia, este necesară o modificare legislativă.

”În condiţiile în care campania clasică, din uşă în uşă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfăşura, mi se pare normal să se modifice în Parlament legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiţi să reducem motoarele. Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidaţii şi programele lor ajung la urechea şi ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba. Sigur, păstrarea actualei forme de desfăşurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călăreşte elicoptere şi avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicţie, convoacă pe oricine, oriunde, oricând”, afirmă Tăriceanu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.