Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a afirmat, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că opoziţia are un culoar la DNA care face dosare politice, la comandă, care să-i ajute pe liderii opoziţiei şi pe „stăpânul” lor să preia puterea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că textul prezentei moţiuni de cenzură, cu toată experienţa pe care o am, mi-a pus capac, semn că politicienii nu mai au imaginaţie sau poate au prea multă. (...) Nu cred că guvernarea PSD-ALDE e una perfectă, departe de a fi perfectă. Am făcut însă şi lucruri bune, unele foarte bune, am făcut şi greşeli, dar ca să citez: în doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor guvernamentale ori că nu ştiţi să guvernaţi decât prin ameninţări, şantaj, violenţe şi teroare. Haideţi să fim serioşi, mi se pare cam prea mult!”, a spus Tăriceanu.

„Dvs. iniţiatorii acestei moţiuni, vorbiţi de dezbinare, de ameninţări, de şantaj şi de teroare? Dvs, care sunteţi reprezentanţii unor partide incapabile în ultimii ani să câştige alegerile pentru a accede la putere, dar vreţi să faceţi acest lucru prin mitinguri perpetue, prin pichetări de instituţii, prin lupte cu jandarmii, prin agresarea în stradă a politicienilor, prin instaurarea unui sentiment de teroare, prin blocarea pieţelor şi a arterelor de circulaţie”, a afirmat Tăriceanu, în vociferările parlamentarilor opoziţiei.

El a mai acuzat opoziţia că promite lichidări de proprietăţi şi arestări prin OUG după ce va prelua puterea şi că vine sporadic la putere după „evenimente tragice insuficient lămurite”.

„Dvs care credeţi că drepturile omului sunt un lux aveţi curajul să vorbiţi în Parlament? Dvs care contestaţi proprietatea privată şi spuneţi că familia ar trebui să dispară ca să trăim în grup? Dvs care vă burduşiţi listele electorale ori conducerile partidelor politice cu odraslele foştilor securişti şi ni-i prezentaţi next generation. Dvs care în urma unui scrutin care relevă, cu dovezi în mass-media, că a fost fraudat, aţi reuşit să obţineţi un scor bun, vă comportaţi ca şi cum aţi fi câştigat toate alegerile pe următorii doi ani”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus că opoziţia a câştigat doar o mică bătălie politică.

„Aţi ridicat insulta la rang de virtute premărind profunzimea metafizică a plăcuţelor suedeze şi vorbiţi de teroare? Am impresia că vorbiţi de funie în casa spânzuratului, pentru că sunteţi susţinătorii prea plecaţi ai unui preşedinte care a împărţit România între alegătorii lui şi penali, între pesedişti şi restul lumii”, a continuat Tăriceanu.

El a mai spus că în 2007 parlamentarii PD au iniţiat o moţiune chiar pe tema votului din Diaspora, iar de atunci s-au perindat la putere guvernele Boc, Ungureanu, Cioloş. „Cum de niciunul nu a rezolvat această problemă? Diaspora e bună ca să fie manevrată”, a continuat liderul ALDE.

Tăriceanu a subliniat că românii nu au votat pentru o justiţie a abuzurilor, pentru refacerea protocoalelor dintre SRI şi justiţie, susţinând că acesta este sensul pactului semnat la Cotroceni.

El a precizat că premierul Boc a adoptat modificări la condurile penale prin asumarea răspunderii, iar Guvernul Cioloş prin OUG.

Tăriceanu a acuzat opoziţia că vrea să dărâme Guvernul pentru ca în CV-urile unora să apară funcţia de premier sau ministru.

„M-am gândit cum ar sta românilor un guvern mozaic condus de un şomer politic. Mă refer la dl Orban. Cred că în cartea lui de muncă scrie ori activist politic, ori agitator politic”, a adăugat liderul ALDE.

El a spus că acest Guvern ar fi completat de Barna, Cioloş, Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi nu ar putea oferi decât răfuieli zilnice.

Tăriceanu i-a mai acuzat că ar sta în genunchi îndreptaţi sper Bruxelles pentru a primi ordine.

„Vă dau un sfat: uitaţi de această moţiune, că altminteri ea nu va fi decât hârtia de turnesol care vă va duce în situaţia de a fi văzuţi aşa cum sunteţi de fapt. Aduc aminte cuvintele lui Abraham Lincoln: mai bine să taci şi să fii considerat un ignorant decât şi să vorbeşti şi să spui orice îndoială. Nu mă pot să nu remarc insistenţa cu care abuzaţi de ameninţările cu dosare penale. Asta confirmă că aveţi un culoar la DNA care face dosare politice, la comandă, care să vă ajute pe voi şi stăpânul vostru să preluaţi puterea. Cei din pădure se răzgândesc destul de repede şi riscaţi să deveniţi din vânători vânaţi”, a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.