Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că Biroul Electoral Central (BEC) a decis că Mircea Diaconu, candidatul susţinut de ALDE şi PRO România, "nu are dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare". "Înţeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteţi gata să transformaţi PSD la loc în FSN?", spune Tăriceanu, care îi trasmite lui Dăncilă: "când sapă groapa altuia, «orice om să-i fie frică»".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ieri Biroul Electoral Central, în dispret faţă de lege şi de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susţinut de ALDE şi de Pro România, nu are dreptul la reprezentanţi în secţiile de votare. Iar fără reprezentanţi, orice candidat important este lăsat fără minima protecţie în faţa tentaţiei aranjamentelor de culise", afirmă Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El spune că se vorbeşte permanent de competiţie onestă, de dreptul neîngrădit la vot, "dar facem tot posibilul să «aranjăm» o procedură cât mai netransparentă şi mai nedemocratică, una care să-i avantajeze pe «ai noştri» în detrimentul «altora»".

"Înţeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteţi gata să transformaţi PSD la loc în FSN? Vreţi să vă înlăturaţi competitorii prin orice mijloace, doar-doar veţi prinde salvatorul tur doi? Am să vă spun doar atât, dumneavoastră şi celorlalţi complici la această mârşăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, «orice om să-i fie frică»! Nu de alta, dar s-ar putea să ajungă chiar el/ea în fundul acesteia", adaugă Tăriceanu.

Biroul Electoral Central a anunţat, vineri, că 14 candidaturi au rămas definitive pentru alegerile prezidenţiale, tragerea la sorţi a ordinii pe buletinele de vot urmând a avea loc sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.