Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, atrage atenţia asupra procedurii prevăzute de legislaţia românească pentru organizarea alegerilor anticipate, procedură care durează aproximativ patru luni, el spunând că, în eventualitatea unei astfel de decizii, "se instaurează haosul”. "Este o catastrofă pe care cei care nu cunosc sau nu au lucrat la nivel înalt în administraţie nu pot să o înţeleagă şi să o evalueze", spune Tăriceanu despre alegerile anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tăriceanu a explicat, duminică seară, într-o emisiune la România Tv, că, în eventualitatea alegerilor anticipate, timp de patru luni "se instaurează haosul, ţara nu mai e guvernată”, primul ministru are putere limitată, Guvernul nu mai poate lua decizii importante, nu mai poate da ordonanţe, iar ţara ar intra în "haos”.
 
În plus, el a precizat că "toată administraţia centrală şi locală se blochează” pentru că "toţi vor aştepta să vadă cine sunt noii miniştri, noii şefi”.
 
"Este o catastrofă pe care cei care nu cunosc sau nu au lucrat la nivel înalt în administraţie nu pot să o înţeleagă şi să o evalueze. Am văzut dintre oamenii politici numai pe fostul preşedinte Băsescu care a spus şi el, în mare, acelaşi lucru, că anticipatele sunt o catastrofă. Trebuie să înţelegem care sunt consecinţele. Orban, care are experienţă politică, a înţeles acest lucru. De aceea spune dacă trece moţiunea bine, dacă nu asta e, guvernăm în continuare (...) Trebuie bine să înţelegem care e chestiunea cu anticipatele”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.