Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ALDE şi PSD vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere comună de premier, în timp ce viitorii miniştri vor fi politici, iar răspunderea pentru politicile publice o va purta partidul care promovează programul de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Desemnarea viitorului politic pentru noi, ALDE, nu poate să se disocieze în niciun fel de votul pe care l-au dat cetăţenii. În ceea ce priveşte ALDE, doresc să spun că suntem consecvenţi cu poziţia pe care am avut-o de mai bine de doi ani, anume aceea de a avea o colaborare politică în Guvernul, în fostul Guvern Ponta şi ulterior în Parlament cu PSD (...)”, a afirmat copreşedintele ALDE.

Tăriceanu a susţinut că orice altă formulă politică, precum o coaliţie de centru-dreapta, nu va face altceva decât să înfrângă voinţa românilor care au votat la alegerile parlamentare.

”Ţinând cont de rezultatul alegerilor care a dat o majoritate extrem de clară atât partenerilor noştri de la PSD, cât şi votul de încredere pe care noi l-am primit, împreună putem să facem majoritatea necesară pentru a forma viitorul guvern. Prin urmare, orice altă formulă politică, aşa numită încercare de realizare a unei coaliţii de centru-dreapta ar veni să înfrângă voinţa majoritară exprimată într-un mod extrem de clar şi să întoarcă rezultatul acestor alegeri. Formulă din care noi considerăm că nu avem cum să facem parte”, a subliniat liderul ALDE.

Chestionat dacă a discutat cu liderii PSD numele propunerii de premier cu care vor merge la Cotroceni, Călin Popescu Tăriceanu a spus: ”Nu. În momentul în care vom merge la Cotroceni, vom merge cu o propunere comună”.

”E o diferenţă esenţială între ceea ce este acum Guvern de tehnocraţi şi ceea ce este un Guvern politic. Sigur că miniştrii vor fi politici, dar până la urmă, răspunderea politică pentru politicile publice o poartă şi partidul care promovează oamenii şi programul de guvernare”, a completat acesta.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, la rândul său, că ”nu vor exista măriri de taxe şi impozite în România următorilor ani”.

”Principiul liberal de relaxare fiscală va fi implementat. Investiţiile vor fi repornite în 2016 şi pe viitor. Vom avea minim 6% din PIB pentru investiţii din 2017 în energie, agricultură, educaţie, mediu, infrastructură”, a adăugat Daniel Constantin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.