Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, joi, o întrevedere, cu Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în Romania. Tăriceanu a subliniat importanţa asigurării, într-un context de dialog şi comunicare deschisă şi constantă, de către partenerii apropiaţi ai României a unor abordări care să reflecte corect şi echitabil etapele şi rezultatul procesului legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat, întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor aspecte de interes actual ale agendei bilaterale, în contextul reciproc favorabil al relaţiilor de cooperare economică dintre cele două ţări, precum şi a contribuţiei pe care România doreşte să o aibă la agenda europeană curentă.

Preşedintele Senatului a exprimat interesul pentru reluarea dialogului interparlamentar, urmare a alegerilor din Bundestag din septembrie 2017, arătând că o contribuţie însemnată în promovarea diplomaţiei parlamentare o are activitatea susţinută a celor două Grupuri parlamentare de prietenie. Partea română a exprimat încrederea că acest dialog va fi reluat odată cu reconstituirea în Bundestag a Grupului parlamentar de prietenie cu România.

”Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat atenţia consecventă acordată de Parlament, ca for reprezentativ suprem, reformelor legislative în domenii fundamentale pentru consolidarea statului de drept şi independenţei justiţiei, pe primul plan aflându-se protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A subliniat importanţa asigurării, într-un context de dialog şi comunicare deschisă şi constantă, de către partenerii apropiaţi ai României a unor abordări care să reflecte corect şi echitabil etapele şi rezultatul procesului legislativ luând în considerare întreg sistemul instituţional garantat de Constituţie”, se mai arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.