Senatorul UDMR Tanczos Barna a afirmat, miercuri, la dezbaterea în Senat a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, că în majoritatea statelor europene locuiesc minorităţi recunoscute care au statut special, unele au forme de autonomie. "Refuzul sec de care avem parte de fiecare dată, folosirea acestui subiect în luptele meschine dintre partide sunt inadmisibile", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"E a patra oară când un proiect de lege care se referă la autonomia Ţinutului Secuiesc trece prin Parlamentul României. Nu am avut parte de o dezbatere reală. Purtăm acest dialog într-un cadru constituţional şi legal. Mi-ar fi plăcut ca acest cadru în care se desfăşoară aşa-zisa dezbatere să fie unul lucid, dar modul în care s-a refuzat dezbaterea reală a problemei... nu avem parte de un dialog deschis", a spus Tanczos Barna.
 
El a afirmat că revendicările UDMR sunt absolut justificate. 
 
"Putem avea o dezbatere deschisă pe tema formelor de autonomie. Sunt convins că putem, dar trebuie să vrem. Să vrem să ieşim din discursul ieftin, să citim textul proiectului de lege înainte de a spune că nu suntem de acord cu el", a adăugat el.
 
Potrivit lui Tanczos Barna, Europa de astăzi nu este Europa statelor naţionale. 
 
"În majoritatea statelor europene locuiesc minorităţi recunoscute care au statut special, unele au forme de autonomie. Refuzul sec de care avem parte de fiecare dată, folosirea acestui subiect în luptele meschine dintre partide sunt inadmisibile", a susţinut el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.