Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat că, în şedinţa de miercuri a Executivului a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care am modificat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, în vederea includerii sumei de un milion de lei prin care statul va intra în acea societate pe acţiuni care va gestiona sistemul SGR. „Returo se numeşte societatea pe acţiuni care a fost înfiinţată de producători şi de către retaileri. Această societate va avea printre acţionari statul român, cu un procent de 20%”, a explicat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, la şedinţa de Guvern, am aprobat o hotărâre de Guvern prin care am modificat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, în vederea includerii sumei de un milion de lei prin care statul va intra în acea societate pe acţiuni care va gestiona sistemul SGR (Sistemul Garanţie -Returnare). Returo se numeşte societatea pe acţiuni care a fost înfiinţată de producători şi de către retaileri. Această societate va avea printre acţionari statul român, cu un procent de 20%. Procedura de cooptare a statului este declanşată. Adunarea Generală a fost organizată, ţinută şedinţa şi săptămâna viitoare, după apariţia hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, vom plăti capitalul social aferent procentului de 20% din acţiuni. Este încă un pas în implementarea sistemului SGR”, a afirmat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Ministrul Mediului a mai spus că a fost prezentat un plan de afaceri de Asociaţia Retailerilor pentru implementarea SGR într-un an şi jumătate, lucru inacceptabil pentru statul român, fapt pentru care le-a cerut acestora să vină cu un plan revizuit.

„Anul acesta am primit planul de afaceri prezentat de asociaţiile producătorilor respectivi, Asociaţia Retailerilor. În acest plan de afaceri, cei care trebuie să facă implementarea sistemului propun un termen de implementare de un an şi şase luni. Le-am comunicat de mai multe ori că este un termen inacceptabil pentru statul român. Am avut mai multe întâlniri cu aceste asociaţii. Le-am cerut o revizuire a planului de afaceri şi a perioadei de implementare. Vom primi, probabil săptămâna viitoare, maxim două săptămâni, un program revizuit de implementare a sistemului SGR în România. Între timp mulţi retaileri au început deja să achiziţioneze acele automate care vor prelua ambalajele şi vor acorda tichetul de 50 de bani sau bani efectiv pentru ambalajele depuse şi returnate”, a completat Barna.

Tanczos Barna a mai anunţat că „în paralel, s-a început deja recrutarea personalului în cadrul societăţii, prin firmele de head hunting, şi se fac paşi importanţi în vederea implementării acestui sistem în România”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.