Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat că miercuri a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care ministerul a preluat o haldă de deşeu periculos de la Bacău, în vederea neutralizării. „Este încă un pas prin care închidem platformele de deşeuri industriale periculoase sau pe cele municipale. Săptămâna trecută am informat Comisia că am mai închis o platformă de depozitare de deşeuri municipale la Făgăraş”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am aprobat astăzi, prin hotărâre de Guvern, preluarea unei halde de deşeu industrial periculos de la Bacău, de fosfogips, în vederea neutralizării. Se află pe lista de infringement, anexa infringement-ului care a fost declanşat împotriva statului român de către Comisia Europeană. Este încă un pas prin care închidem platformele de deşeuri industriale periculoase sau pe cele municipale. Săptămâna trecută am informat Comisia că am mai închis o platformă de depozitare de deşeuri municipale la Făgăraş. Facem paşi în vederea închiderii acestui dosar de infringement”, a anunţat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.