Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş ar urma să fie propus ca ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, au declarat surse liberale pentru News.ro. Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene, Boloş a mai fost vehiculat ca posibil ministru al Fondurilor Europene, la formarea guvernului Ciucă, însă atunci postul a fost câştigat de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al preşedintelui Florin Cîţu. Boloş este susţinut de organizaţiile din Ardeal ale PNL. În partid sunt vehiculate şi alte nume pentru acest portofoliu, printre care deputatul de Cluj Sabin Sărmaş şi deputatul de Maramureş, Călin Ioan Bota.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Boloş, care a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban, ar urma să revină în Executivul condus de Nicolae Ciucă, după demisia lui Florin Roman, la sfârşitul anului trecut.

Pentru postul de ministru al Digitalizării au mai fost vehiculate şi numele deputatului Sabin Sărmaş, preşedinte al comisiei de IT din Camera Depujtaţilor, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister, un apropiat al lui Dan Vîlceanu.

În partid sunt încă discuţii privind această nominalizare, iar liderul PNL Florin Cîţu nu se grăbeşte să anunţe o decizie. Conducerea PNL trebuia să discute în şedinţa Biroului Politic de marţi situaţia nominlizării pentru Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, însă în contextul în care nu exista un consens la nivelul conducerii, subiectul a fost amânat.

Preşedintele PNL Florin Cîţu afirma, marti, că în partid nu s-a luat încă decizia privind ministrul care va prelua portofoliul Digitalizării.

”Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie totuşi la Ministerul Digitalizării, mi-ar fi plăcut să fie o femeie care să conducă acest minister. Ne uităm la variante”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, la TVR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.