Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că Bosnia-Herţegovina este foarte importantă pentru stabilitatea în toată regiunea Balcanilor de Vest şi pentru NATO, precizând că, pentru a se opune încercărilor ruseşti de a influenţa situaţia de acolo, trebuie format un guvern după alegeri şi trebuie consolidate instituţiile din această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jens Stoltenberg a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că NATO este angajată să sprijine în continuare Bosnia – Herţegovina. 
 
“Bosnia-Herţegovina este foarte importantă pentru stabilitatea în toată regiunea Balcanilor de Vest şi este importantă şi pentru NATO. NATO are o istorie şi aşa cum am încercat să punem capăt războiului de acolo, din anii '90, şi NATO are forţe în Sarajevo. Tocmai am vorbit cu ministrul şi pentru a putea să ne opunem încercărilor ruseşti de a interveni şi de a influenţa situaţia de acolo, unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie făcute trebuie este formarea unui guvern după alegeri şi să facem tot ce se poate face pentru a consolida instituţiile din Bosnia-Herţegovina şi pentru a o face mai rezilientă în faţa oricăror influenţe străine. NATO este angajată să sprijine şi în continuare Bosnia-Herţegovina, inclusiv prin consolidarea capacităţilor de acolo şi prin reprezentanţa pe care o avem acolo. Aşa că încercăm să construim instituţii de securitate şi de apărare care să fie reziliente”, a transmis secretarul general al NATO.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.