Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că problema pensiilor speciale ale magistraţilor este ”sensibilă” şi crede că ”nu ne putem juca cu acest subiect”. Ministrul recunoaşte că vechimea necesară pentru ieşirea la pensie este cam mică, unii magistraţi ieşind la pensie înainte de 50 de ani, ”când sunt în toată puterea”. De asemenea, Stelian Ion afirmă că ”dacă problema de personal se adânceşte, nu o să mai avem justiţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Stelian Ion a afost întrebat, duminică, la Prima TV, dacă crede că magistraţii nu ar trebui să aibă deloc pensii speciale şi a afirmat: ”Este o chestiune foarte sensibilă, nu ne putem juca cu acest subiect”.

Ministrul a vorbit şi despre vârsta de pensionare a magistraţilor, care pot ieşi la pensie la 25 de ani de vechime: ”Este o chestiune neplăcută, pentru că sunt vârste destul de mici, chiar înainte de 50 de ani. Se întâmplă să iasă şi înainte de 50 de ani, când sunt în toată puterea (…) Eu aş fi atent şi la ce spun magistraţii şi la ce spune opinia publică. Eu nu pot să arunc în aer tot sistemul judiciar. E simplu să spui. Spui, ai dat legea şi ai plecat şi apoi se alege praful”.

Ministrul Justiţiei recunoaşte că oamenii sunt nemulţumiţi de sistemul judiciar şi admite că sunt probleme care trebuie rezolvate.

”Oricum sunt nemulţumiţi oamenii de cum merge justiţia în general, nu putem să ne ascundem (…) De multe ori sunt decizii bune, dar ele vin după mult timp, durata proceselor este o problemă, dar, dacă problema de personal se adânceşte, nu o să mai avem justiţie. Poate unii spun că mai rău de atât nu se poate, dar, credeţi-mă, se poate incomensurabil mai rău de atât. Avem multe de îmbunătăţit, dar haideţi să nu stricăm ce avem acum. Atmosfera din sistemul judiciar nu este foarte bună, nu doar din cauza pensiilor speciale”, a mai declarant ministrul.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.