Deputatul USR Stelian Ion spune că ideea privind intrarea la guvernare este "o propunere" care va fi discutată în forurile de decizie ale USR, că nu există disensiuni în partid pe acest subiect, adăugând că "aşa cum arată lucrurile acum, majoritatea pare a se contura în sensul de a nu intra la guvernare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este o propunere, va fi discutată, nu există absolut nicio disensiune şi nu există discuţii... Este o propunere făcută de mine şi sunt câţiva alţi colegi care susţin acest punct de vedere. Dar chestiunea asta este la nivel de dezbatere internă, care va pune în balanţă argumente şi pro şi contra. Vom lua o decizie în acest sens, dacă intrăm sau nu, aşa cum arată lucrurile acum, majoritatea pare a se contura în sensul de a nu intra la guvernare. Este linia de altfel urmată şi în perioada anterioară de USR", a afirmat Stelian Ion, luni seara, într-o emisiune la Realitatea Tv.
 
Acesta a precizat că USR va pune şi câteva "condiţii, în orice situaţie, că intrăm, că nu intrăm".
 
Astfel, Stelian Ion a dat ca exemplu de condiţii alegerea primarilor în două tururi de scrutin, despre care spune că "nu poate fi aruncată la calendele greceşti", afirmând că modificarea legislativă în acest sens ar trebui făcută în acest an, "chiar prin asumare de răspundere de către noul guvern". O altă condiţie o reprezintă desfiinţarea secţiei speciale, despre care deputatul USR spune că "este o chestiune asupra căreia este absolut necesar să insistăm". Alte condiţii puse de USR se referă, potrivit lui Stelian Ion, la Codul Administrativ, unde "trebuie făcute câteva corecturi”, la Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
 
"Cu condiţile acestea, cu un acord cu viitorul premier care să-şi asume că vor trece toate aceste solicitări ale noastre, inclusiv deci o asumare de răspundere, se poate susţine un guvern, cu sau fără noi. Altfel nu, pentru că sunt nişte chestiuni pe care le considerăm vitale pentru România. Nu se pot face reforme în această perioadă, dar aceste chestiuni punctuale trebuie rezolvate", a menţionat deputatul USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.