Ministrul Justiţiei Stelian Ion a avertizat joi, în contextul scandalului din coaliţie provocat de faptul că nu a avizat actul normativ referitor la Programul Anghel Saligny, că, de câte ori nu au fost respectate avizele Ministerului Justiţiei,, s-a ajuns la situaţii neplăcute, unii au ajuns să dea cu subsemnatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Justiţiei a fost, de-a lungul anilor, garantul legalităţii actelor normative care trec prin Guvern şi, de câte ori nu au fost respectate avizele şi nu au fost respectate opiniile celor din Ministerul Justiţiei, s-a ajuns la situaţii neplăcute, unii au ajuns să dea cu subsemnatul. De asta aş fi foarte atent în activitatea guvernamentală la aceste avize şi la aceste opinii ale profesioniştilor de la Ministerul Justiţiei”, a declarat Stelian Ion joi dimineaţă, la sosirea la Ministerul Justiţiei.

El a făcut aceste afirmaţii reluând şi precizările refetitoare la procedura de avizare a actelor normative, inclusiv a Programului ”Anghel Saligny” privind alocarea de fonduri în valoare de 50 de miliarde de lei comunităţilor locale, program care se află la originea scandalului din coaliţie soldat cu revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei.

Ministerul Justiţiei nu a avizat actul normativ, invocând argumente procedurale, iar premierul a încercat să-l introducă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţiei de Guvern de joi. La sfârşitul zilei, prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat revocarea lui Stelian Ion de la Justiţie, spunând că nu va acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.