Senatorul PSD Ştefan Radu Oprea a solicitat ca în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere de marţi să fie introdusă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, ştiţi că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă şi dumneavoastră veţi face acelaşi efort, veţi vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască. Când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu? Noi solicităm, pentru că mâine dimineaţă este şedinţă de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, luni într-o conferinţă de presă de la finalul Biroului Politic Naţional al partidului.

Social-democratul a mai spus Executivul ar trebui ca în următoarea şedinţă să adopte ordonanţa de urgenţă care prevede eliminarea pensiilor speciale.

„Dacă tot vorbesc despre pensii speciale, ar trebui să ia documentele, iniţiativa legislativă pe care au avut-o, să o transforme în ordonanţă de urgenţă şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale. Dacă nu fac acest lucru, este demagogie şi atunci nu mai au voie să vorbească despre acest subiect”, a explicat Oprea.

PSD a depus săptămâna trecută un proiect de lege care prevede elimininarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. În procedură legislativă mai există un proiect al PNL cu acelaşi subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.