Senatorul USR Ştefan Pălărie a declarat miercuri, în plenul Senatului, la dezbaterea de la Ora Guvernului unde participă ministrul Educaţiei, Ligia Deca, că în orice ţară civilizată, educaţia înseamnă dialog, sub nicio formă dictatură. El a criticat-o pe Deca arătând că i-a luat mai mult de şase luni să găsească instituţia Parlamentului şi să intre într-o formă de dialog instituţional cu parlamentarii. Nu înţelegem, aşa cum niciun părinte nu înţelege, de unde urgenţa de adoptare a legilor prin Parlament şi nevoia de a face o comisie specială, a mai spus Pălărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În orice ţară civilizată, educaţia înseamnă dialog, sub nicio formă dictatură. Doamnei ministru i-a luat mai mult de şase luni să găsească instituţia Parlamentului şi să intre într-o formă de dialog instituţional cu noi. Nu înţelegem, aşa cum niciun părinte nu înţelege, de unde urgenţa de adoptare a legilor prin Parlament şi nevoia de a face o comisie specială”, a spus senatorul USR în plen. 

El a arătat că ”până acum, orice dorinţă de dialog a fost imposibilă”. ”Ne-aţi amânat, aţi tergiversat şi această Oră a Guvernului nu s-a putut ţine pe 1 martie pentru că eraţi la un interviu şi pentru noi eraţi prea ocupată”, a acuzat el. 

Pălărie a mai afirmat că ministerul i-a debarcat pe profesorii ţării din trenul parteneriatului pentru reforma educaţiei, mutând salarizarea în afara legii educaţiei naţionale.

”Nu înţeleg cum ne putem aştepta ca ei să ne mai susţină toate reformele pe care dvs le propuneţi în acest pachet de legi. Deja profesorii se simt batjocoriţi, din 2017 încoace, de numeroasele tergiversări de creşteri salariale, şi pe obţinerea drepturilor băneşti în instanţă, într-un calendar de 5 ani de zile, în care grosul banilor va fi în anul patru şi anul 5. Avem bani pentru pensiile speciale dar nu avem bani pentru profesorii. De ce le daţi rectorilor mandate pe viaţă? Legea pare scrisă mai degrabă de către rectori şi pentru rectori”, a mai declarat senatorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.