Senatorul Ştefan Pălărie (USR) a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre situaţia din învăţământ, că România, la fiecare doi ani, pierde o generaţie de copii. Realitatea matematică este zdrobitoare, cei 84.000 de elevi care a luat examenul de Bacalaureat reprezintă sub 50% din generaţa 2010, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Realitatea matematică este zdrobitoare. Cei 84.000 de elevi care a luat examenul de Bacalaureat reprezintă o porţiune de sub 50% din generaţa 2010, care au început cu clasa I. Mai puţin de jumătate ajung să termine ciclul liceal şi să promoveze examenul de Bacalareat”, a spus senatorul USR.

El a continuat: ”Cu alte cuvinte, hai să spunem cât se poate de dur, dar asta este realitatea, România, la fiecare doi ani, pierde o generaţie de copii. Când ai 50% din cei care ajung la final, putem spune că pe jumătate îi pierdem”, a spus Pălărie. El ai arătat că cifrele acestea pentru el sunt absolut îngrozitoare.

Senatorul USR l-a criticat şi pie ministrul Sorin Cîmpeanu, afirmând că ”a creat un sistem care opreşte orice iniţiativă legislativă, dând edicte din turnul de fildeş al ministerului”. 

Sorin Pălărie a dat exemplul deciziilor luate privind transportul elevilor sau trecerea creşelor la minister, în timp ce ”sunt multe iniţiative legislative care nu au trecut dar au fost aplicate prin ordin de ministru”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.