Alianţa USR PLUS Bucureşti şi-a desemnat, sâmbătă, candidaţii pentru Parlamentul României. Lista pentru Senat este deschisă de Ştefan Pălărie, care a fondat şi condus aproape 10 ani Şcoala de Valori - un ONG educaţional. Lista pentru camera Deputaţilor este deschisă de Claudiu Năsui, actualmente parlamentar şi lider al USR Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa Municipală a USR PLUS Bucureşti a avut loc, sâmbătă, în sistem online, iar delegaţii desemnaţi de cele două filiale ale Alianţei USR PLUS din Bucureşti au votat candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senat. 

”Cu alegerile parlamentare ajungem într-un punct crucial al efortului pe care l-am început împreună în 2019, odată cu alegerile pentru Parlamentul European. Avem ocazia să rupem încă o dată tradiţia votării răului celui mai mic odată cu aceste alegeri. După ce românii au schimbat conducerea coruptă şi închistată în trecut a marilor oraşe, este timpul pentru o schimbare profundă în Parlamentul României, acolo unde se decide direct viitorul întregii Românii“, a declarat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, citat într-un comunicat de presă.

”Timp de patru ani am văzut cum legi cu dedicaţie pentru grupuri de interese au tot trecut prin parlament. Subvenţii ţintite, scheme de ajutor de stat special făcute pentru băieţi deştepţi, noi pensii speciale, măriri de pensii speciale, noi agenţii şi instituţii. Toate au trecut cu acceptul majorităţii. Cu această echipă vom pune capăt ideii de politicieni care nu visează decât cum să-şi crească puterea lor şi să o scadă pe cea a românilor. Mă bucur că am avut un proces comun de desemnare împreună cu PLUS, lucru care aduce cele două organizaţii mai aproape. De asemenea mă bucur că delegaţii l-au ales şi pe Cristian Seidler. Înainte de a fi un contra-candidat de-al meu la preşedinţia filialei, Cristi este un prieten şi un coleg alături de care am făcut o echipă grozavă în ultimii ani şi vom face şi de acum încolo“, a declarat, la rândul său, Claudiu Năsui, preşedinte USR Bucureşti.

Candidaţii clasaţi primii pentru Senat

1. Ştefan Pălărie
2. Silvia Dinică
3. Simona Spătaru
4. Cristian Ghica
5. Anca Dragu
6. Florina Presadă
7. Vlad Alexandrescu
8. Adina Săniuţă
9. Cezar Cobianu
10. Cosmin NiţuCandidaţii clasaţi primii pentru Camera Deputaţilor

1. Claudiu Năsui
2. Cristina Prună
3. Oana Ţoiu
4.  Cristian Seidler
5. Diana Buzoianu
6. Mihai Badea
7. Cătălin Teniţă
8. Tudor Pop
9. Diana Stoica
10. Alin Apostol

Potrivit datelor transmise de Alianţa USR PLUS Ştefan Pălărie şi-a dedicat cea mai mare parte a vieţii profesionale domeniului educaţiei.

”A fondat şi condus aproape 10 ani Şcoala de Valori - un ONG educaţional premiat în România şi la nivel european pentru inovaţie şi impact în educaţie, care a oferit pentru zeci de mii de liceeni din România programe internaţionale de învăţare. A participat în task-force-urile de educaţie ale Romanian Business Leaders şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României unde, alături de alţi specialişti, a analizat sisteme educaţionale din străinătate şi a elaborat propuneri de modificare legislativă în România. Ştefan a absolvit Facultatea de Cibernetică de la ASE şi programul de Executive MBA al Maastricht School of Management din Bucureşti”, a transmis Alianţa.

Silvia Dinică, Florina Presadă, Cristian Ghica şi Vlad Alexandrescu sunt senatori, iar Simona  Spătaru a candidat pentru funcţia de primar la Sectorul 4.

”În urma candidaturii la primăria Sectorului 4 rezultatele au confirmat un procent de 30% din voturi şi s-a obţinut majoritatea în consiliul local”, a mai transmis formaţiunea. 

Anca Dragu a fost Ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Cioloş. A studiat în ţară şi în străinătate, la Academia de Studii Economice, SNSPA, George Washington University, Joint Vienna Institute, CERGE – Praga, IMF Institute.

Claudiu Năsui este deputat şi lider al filialei USR Bucureşti. Cristina Prună este deputat în Comisia pentru industrii şi servicii şi vicepreşedinte USR. Oana Ţoiu are experienţă la nivel de conducere atât într-un ONG (Social Innovation Solutions), cât şi într-un incubator de startup-uri (Future Makers) şi în guvern (Secretar de Stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Cioloş).

Cristian Seidler este deputatul USR, membru în comisia de muncă a Camerei Deputaţilor. Tudor Pop este membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.