Ştefan Oprea, ministrul Economiei, a declarat joi, despre turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa, că există în zona aceasta a Africii un potenţial pe care din păcate încă nu l-am atins şi este neexplorat în totalitatea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei a fost întrebat despre specialiştii din economie şi turism care îl însoţesc pe preşedintele Klaus Iohannis în turneul din Africa.

”Preşedintele României întotdeauna este informat, pregătit, primeşte punctaje din partea Ministerului Economiei (..) Relaţiile cu Africa pot să fie relaţii prioritare, ştim foarte bine că România a beneficiat de relaţii să spunem tradiţionale foarte bune în multe dintre statele din Africa. Sunt consilieri economici la post în zona magrebiană din Algeria,Tunisia, Egipt, care fac în aşa fel încât spre exemplu agricultorii români să poată exporta grâu în Egipt”, a arătat ministurl Economiei .

Ştefan Oprea a arătat că şi în toată această zonă există relaţii comerciale care pot să crească.

”Există în zona aceasta a Africii un potential pe care din păcate încă nu l-am atins şi este neexplorat în totalitatea lui”, a mai spus Oprea.

Ministrul a mai spus că preşedintele are consilieri foarte buni pe teme economice, şi a dat exemplul consilierului Cosmin Marinescu. ”Are materialele foarte bine pregătite pe toate aceste relaţii bilaterale comerciale”, a mai spus Oprea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.