Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă vineri pe Facebook că Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană. Este vorba, potrivit ministrului, de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Undă verde de la Bruxelles pentru România. Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană. Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile”, a scris Grindeanu. 
 
 Ministrul Transporturilor a precizat că banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) şi naval a României, în următorii 7 ani.
 
”Printre proiectele care urmează să fie finanţate prin POT 2021-2027 se numără: Autostrăzile Sibiu-Piteşti, Sibiu-Braşov, Ungheni-Iaşi-Ungheni-Târgu Neamţ, Braşov-Bacău, Timişoara-Moraviţa şi Paşcani-Siret. Vor mai fi finanţate extensii şi modernizări ale infrastructurii feroviare ( inclusiv reţeaua de metrou), dar şi proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre”, spune Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.