Deputatul PSD Sorin Grindeanu le-a transmis aleşilor de la USR PLUS că trebuie să recunoască public contribuţia majoră pe care au avut la dezastrul guvernării Cîţu, să îşi asume răspunderea în faţa românilor şi să voteze moţiunea de cenzură a PSD. El le-a transmis că au fost complicii premierului Florin Cîţu şi nu victimele acestuia, aşa cum susţin în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am un mesaj strict pentru cei de la USR. Trebuie să vă recunoaşteţi public contribuţia majoră la dezastrul acestei guvernări. Să vă asumaţi răspunderea în faţa românilor şi să votaţi moţiunea de cenzură a PSD. Ştiu toţi românii că aţi vrea să daţi delete anului în care aţi fost alături de PNL. Moţiunea este şi despre eşecul vostru, despre reformele promise când eraţi în opoziţie de care s-a ales praful când aţi urcat la Palatul Victoria. V-aţi cocoţat pe aşteptările românilor de a avea o viaţă mai bună, dar aţi uitat să vă daţi jos de pe Facebook, aţi uitat că antreprenorii nu au nevoie de lozinci, ci de măsuri concrete sau aţi crezut că antreprenorii români ar putea plăti salariile din postările domnului Năsui? V-aţi purtat cu bolnavii cronici din România ca şi cum nu ar exista, iar pe mulţi dintre ei i-aţi condamnat la moarte. Ministrul Voiculescu a avut ca prioritate mai mult privatizarea sistemului de sănătate. Nicio măsură nu a fost luată pentru ca bolnavii să nu mai moară arşi prin spitale. Domnilor şi doamnelor de la USR, recunoaşteţi că aţi fost complicii domnului Cîţu, nu victimele lui. Stimaţi colegi de la USR şi PLUS, aţi promis că veţi construi noi autostrăzi într-un ritm nemaivăzut, că mari proiecte de infrastructură vor fi executate impecabil mai ales de primarii USR. Realitatea e cu totul alta – 35 de km domnule Drulă. Este imaginea şobolanilor dansând pe mormane de gunoi marca Clotilde Armand. Un eşec epic, cum ar zice fostul dvs şef Dan Barna”, a afirmat Sorin Grindeanu în plenul reunit de marţi.

El a continuat spunând că USR PLUS trebuie să recunoască „că reforma nu se poate face cu ranga şi că nu isteria e soluţia ca românii să o ducă mai bine. Aţi arătat întregii Europe cum poate fi refuzat în mod repetat PNRR al României. Nu v-a crăpat obrazul de ruşine când experţii Comisiei v-au spus că sumele pentru consultanţă sunt nesimţite. Aţi avut puterea în stat, dar v-aţi luptat doar pentru funcţiile şi banii dvs. Ca şi liberalii aţi fost preocupaţi mai mult de alegerile interne, decât de nevoile românilor”.

Social-democratul a adăugat că guvernarea nu este un război de guerrilă, iar situaţia din prezent este absurdă în contextul în care deputatul Dan Barna va vota împotriva fostului vicepremier Dan Barna, iar parlamentarii USR la fel, vor vota împotriva lor însişi în perioada în care erau membri ai Cabinetului Cîţu.

„Nici dacă veţi reveni la guvernare, fix cu aceiaşi oameni şi metehne. Guvernarea nu este un război de guerillă. Dincolo de absurdul situaţiei de astăzi în care deputatul Barna votează împotriva vicepremierului Barna, iar deputatul Năsui votează împotriva ministrului Năsui. Votul de azi la moţiune nu e suficient pentru a poza în virgină. Aţi crescut împreună cu liberalii, în beţia voastră de putere, un zombie politic în persoana lui Florin Cîţu, iar zombie-ul a încercat să vă imite, iar asta va plăcut. V-aţi despărţit de el atunci când nu v-aţi mai înţeles pe bani şi pe funcţii. Doamnelor şi domnilor de la USR aveţi curajul să vă asumaţi şi să votaţi moţiunea de cenzură”, a conchis Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.