Sorin Grindeanu a precizat că este exclus ca Florin Cîţu să fie premier într-un Guvern care să aibă PSD în componenţă şi a adăugat că social-democraţii vor avea o nominalizare pentru funcţia de prim-ministru. El a mai spus că ponderea reprezentării PSD într-un Executiv format alături de PNL va ţine cont de ponderea partidelor în Parlament. Prim-vicepreşedintele PSD a anunţat că a fost luată decizia, în şedinţa de luni a Consiliului Politic Naţional de a începe negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţi în vederea formării unui Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Serios? Dar când s-a anunţat acest lucru? Ştiţi că noi am iniţiat şi am votat o moţiune de cenzură prin care Florin Cîţu a plecat din funcţia de premier. PSD nu poate face rabat de acest lucru. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier într-un Guvern care are în componenţă PSD. PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme”, a afirmat Sorin Grindeanu, după Consiliul Politic Naţional al PSD de luni, întrebat dacă ar accepta social-democraţii ca Florin Cîţu să fie premier sau îl vor propune pe Marcel Ciolacu pentru funcţie.

Chestionat dacă PSD ar accepta un alt premier de la PNL sau doreşte partidul această poziţie, Grindeanu a răspuns: „În toată această perioadă pe noi ne-a interesat în primul rând să venim cu măsuri care să ducă la gestionarea crizeloe pe care le traversează acum România, fie că vorbim de o criză sanitară, economică şi una socială. Mandatul PSD nu s-a schimbat în Consiliul Politic Naţional de azi şi îl ştiţi pe cel vechi. Evident (PSD vrea să propună premier – n.r.), dar vă subliniez că nu s-a discutat o secundă despre funcţii în toată şedinţele noastre, inclusiv cea de astăzi. Noi credem că putem contribui major ca România să depăşească aceste crize pe care le traversează în acest moment”.

Întrebat dacă reprezentarea PSD în viitorul Executiv va ţine cont de ponderea partidelor în Parlament, el a replicat: „Important e să vedem că sunt puse în practică aceste măsuri. Dacă vom ajunge în acea etapă, cred că preşedintele partidului v-a spus clar azi dimineaţă că ne luăm după ponderea pe care o avem în Parlament. Unii dintre ei ne-au tot spus Ciuma Roşie, nu ne-am transformat în Crucea Roşie, ca să fie clar”.

Chestionat cât ar fi dispus PSD pentru formarea unui Guvern, Grindeanu a spus: „Nu e vorba de cât de mult are de aşteptat PSD. Eu cred că România are nevoie rapid de un Guvern. Nu e vorba de PSD care pune termen limită. Cred că românii s-au săturat şi au nevoie de un Guvern cu puteri depline care să gestioneze aceste crize. Calculele unora de fapt lovesc în români şi în România”.

El a mai spus că a fost luată decizia de a începe negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţi în vederea formării unui Guvern, însă nu au fost discuţii despre funcţiile politice.

În programul de guvernare, PSD va propune măsuri precum testarea extinsă, vaccinarea, restabilirea încrederii în autorităţi prin aducerea specialiştilor în sănătate, măsuri legislative pentru combaterea pandemiei, a mai explicat prim-vicepreşedintele partidului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.