Sorin Cîmpeanu a declarat că bugetul, în contextul constrângerilor bugetare şi economice specifice acestui an, reuşeşte să acopere toate categoriile de cheltuieli. Ministrul a adăugat că bugetul educaţiei, nu al ministerului, este mai mare cu 2,2 miliarde lei, fiind ce 39.653 miliarde lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În raport cu constrângerile bugetare şi economice specifice acestui an, este un buget care reuşeşte să acopere toate categoriile de cheltuieli. Este un buget în valoare absolută, pentru Ministerul Educaţiei, mai mare cu 244 de milioane de lei. Bugetul educaţiei, nu al Ministerului Educaţiei, este mai mare cu 2,2 miliarde de lei, este 39,653 miliarde lei”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri la Parlament. 

Ministrul Educaţiei a precizat că bugetul nu este suficient şi este departe de ţinta asumată din PIB, însă a adăugat că speră ca o sumă semnificativă să fie alocată educaţiei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„În procente, este un buget al educaţiei şi al Ministerului Educaţiei uşor mai mic decât anul precedent. Totuşi, anul 2020 şi 2021 înregistrează şi în valoare absolută, luaţi împreună şi procentual, cele mai mari valori din ultimii 10 ani. Nu e un secret faptul că suntem departe de ţinta asumată - de 6 % din PIB. Dar, peste acest buget al Educaţiei se suprapune orice vom obţine ca resursă alocată educaţiei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a explicat Cîmpeanu.

El a mai spus că priorităţile sunt alocarea unor sume din bugetul de stat pentru bursele elevilor şi creşterea costului standard per elev destinat cheltuielilor materiale, cele de funcţionare a unităţilor de învăţământ, în special cele din mediul rural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.