Doar 11% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie bună, în timp ce 88% consideră că direcţia este greşită, arată un sondaj realizat de IRES, potrivit căruia 31% dintre cei chestionaţi cred că PSD ar trebui să dea premierul, 19% consideră că acest drept revine PNL, iar un sfert dintre ei nu ştiu sau nu răspund.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră. În ultimii ani, în cea mai mare criză, aveam cam 25% din oameni care spuneau că direcţia e bună. Restul spuneau că direcţia e proastă. Acum vedem că doar 11% spun că direcţia este bună. E cu adevărat o criză politică. N-am mai văzut aşa ceva”, a explicat sociologul Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, în emisiunea Insider politic difuzată duminică, de la ora 11:00, de Prima TV. 
 
În acelaşi timp, 60% dintre români cred că demiterea guvernului condus de Florin Cîţu prin moţiune de cenzură e un lucru bun. Doar 30% sunt de părere că e un lucru rău. 
 
Surprinzător, din procentul de 60% care consideră demiterea lui Florin Cîţu un lucru bun, 32% reprezintă electorat PNL, partid care îl susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru Palatul Victoria. 
 
Cât despre partidul care ar trebui să dea viitorul prim-ministru, pe primul loc se află PSD, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR (9%) devansează USR (8%), iar 6% susţin varianta premierului tehnocrat.
 
 
“Nucleul dur al PSD este în acest moment de 31%. La acest procent se adaugă si votanţii conjuncturali”, spune Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion simplu, aleatoriu, de 994 de repondenţi de peste 18 ani, în perioada 6-7 octombrie, prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind +/-3,1%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.