Un sondaj CURS realizat în luna decembrie arată că 71% dintre cei chestionaţi cred că municipiul Bucureşti merge ”într-o direcţie mai degrabă greşită”, iar 57% au o părere ”proastă” despre activitatea primarului general. Cea mai mare problemă semnalată de cei care au participat este transportul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui sondaj CURS realizat în decembrie, 71% dintre cei chestionaţi cred că municipiul Bucureşti merge ”într-o direcţie mai degrabă greşită”, iar 57% au o părere ”proastă” despre activitatea primarului general. 3% dintre cei chestionaţi au o părere ”foarte bună” despre activitatea lui Nicuşor Dan, 23% o părere ”bună” şi 11% o părere ”foarte proastă”.  

În ceea ce priveşte activitatea primarilor de sector, 40% dintre cei care au participat la sondaj au o părere ”proastă”, în timp ce procentul celor care au o părere ”bună” este de 37%. 13% dintre bucureşteni au o părere ”foarte bună” despre primarul din sectorul în care locuiesc, în timp ce 7% au o părere ”foarte proastă” despre primarul de sector.  

Întrebaţi despre cele mai importante probleme din Capitală, bucureştenii au răspuns:  

  • 25% transportul 
  • 13% încălzirea 
  • 12% curăţenia 
  • 10% poluarea 

Alte probleme semnalate de respondenţi sunt parcările, drumurile principale, colectarea gunoiului, ordinea publică şi spaţiile verzi.  

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, cu cine aţi vota?” s-au înregistrat următoarele răspunsuri:  

  • 31% PSD 
  • 20% PNL 
  • 16% AUR 
  • 12% USR 

Restul aprtidelor au înregistrat procente sub 5%. 

Sondajul a fost realizat, în perioada 6-16 decembrie 2022, prin interviuri faţă în faţă la domiciliul respondenţilor, pe un eşantion de 817 persoane cu o marjă de eroare de +/- 3.4% la un nivel de încredere de 95%.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.