Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi de Cristian Popescu Piedone - 20%, conform unui sondaj Avangarde, care indică şi că 42% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în oraş. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile sunt: PSD - 31%, Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată, la mare distanţă, de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sondajului, 42% dintre bucureşteni se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de modul în care arartă lucrurile în Bucureăti, în timp ce 36% sunt nemulţumiăi sau foarte nemulţumiţi, iar 22% au o opinie neutră.

Actualul primar, Nicuşor Dan ar primi 31% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 24%,  de Cristian Popescu Piedone - 20%, Sebastian Burduja - 15%, Mihai Enache (AUR) - 7%.

În cazul votului pentru CGMB, situaţia este următoarea: PSD - 31%, Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%, PUSL - 10%, AUR - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

în ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, Alianţa PSD-PNL se situează în topul preferinţelor bucureştenilor, cu un scor de 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 26%, AUR - 11%, PUSL - 9%, SOS România - 1%, REPER - 2%.

Decizia PSD-PNL de a renunţa la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei este considerată bună de 58% dintre cei chestionaţi, în timp ce 18% o consideră o decizie greşită, iar 24% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 - 27 aprilie, pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti, datele fiind culese prin  metoda door-to-door. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.