Senatul va dezbate şi vota, în plenul de miercuri, care va începe la 9.30, cererea DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, a declarat Alina Gorghiu, pentru News.ro, care a adăugat că PNL va avea vot deschis, la vedere, în favloarea solicitării procurorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La PNL decizia referitoare la voturile pe solicitările venite de la parchet este constantă: vot deschis, la vedere, în favoarea solicitării. E o chestiune de principiu ca fiecare instituţie să fie lăsată sa-şi desfăşoare activitatea, fără să aibă blocaje din partea altora. Senatul României respectă acest principiu. PNL va vota favorabil, ca de fiecare dată. E treaba ulterioară a justiţie să deruleze procedurile. Noi legiferăm, nu găsim vinovaţi”, a explicat Alina Gorghiu, luni pentru News.ro. 

Comisia juridică a Senatului a adoptat luni raport de respingere pentru cererea DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Urmează votul într-un plen al forului legislativ. Vicepreşedinta Comisiei juridice Elena-Simona Spătaru a declarat, pentru News.ro, că USR-PLUS va cere ca votul la plen să fie, tot cu bile, însă la vedere, pentru a vedea fiecare senator dacă îşi asumă votul şi cum şi-l asumă.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că senatorii social-democraţi vor vota pentru încuviinţarea urmăriri penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

DNA solicită avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.