Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, dar decizia Tribunalului Mureş nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Mureş a hotărât, joi, să admită propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a soacrei primarului din Baia Mare, pentru dare de mită, dar şi a soţului acesteia, pentru complicitate la dare de mită.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Instanţa a respins cererile celor doi de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.
 
Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunţare. 
 
Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prinsă în flagrant delict miercuri, de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului, a fost reţinută pentru  24 de ore, urmând să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. Şi socrul primarului a fost reţinut în acelaşi dosar.
 
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data 09 noiembrie 2023, a doi inculpaţi (soţ şi soţie), în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită”, a anunţat, joi, DNA, referitor la cazul socrilor primarului Cherecheş.
 
Conform anchetatorilor, în data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, ”inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”. Această “ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.
 
”Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au mai transmis procurorii. 
 
În demersurile sale, soacra lui Cherecheş ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul atât în vederea ”rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro, rezultă din comunicatul DNA.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.