Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, explică decizia pe care parlamentarii PSD au luat-o de a nu participa la stabilirea calendarului privind dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură, spunând că există "informaţii serioase" conform cărora Guvernul ar urma să adopte o OUG privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. El spune că există o "grabă" a Guvernului care arată o "disperare” a actualului cabinet legată de faptul că moţiunea de cenzură ar urma să fie votată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu pot să nu remarc disperarea celor de la PNL şi de la Guvernul în funcţie de a emite ordonanţe de urgenţă pe bandă rulantă astăzi, iar acest lucru nu poate decât să demonstreze decât faptul că sunt conştienţi şi dânşii că astăzi este ultima sau penultima zi a actualului Guvern la Palatul Victoria, altfel nu pot să-mi explic de ce astăzi sunt câteva zeci de ordonanţe pe ordinea de zi a Guvernului”, a afirmat, marţi după-amiază, Alfred Simonis. 
 
Acesta a explicat de ce parlamentarii PSD nu au stabilit marţi înainte de şedinţa de Guvern un calendar pentru votul moţiunii de cenzură.
 
"Au existat informaţii serioase conform cărora Guvernul Orban intenţionează să emită Ordonanţă de Urgenţă astăzi pentru alegerea primarilor în două tururi. În aceste condiţii, moţiunea de cenzură fiind depusă împotriva unei angajări de răspundere exact pe acelaşi obiect de reglementare am hotărât cu toţii membrii Birourilor Permanente Reunite din partea PSD să aşteptăm şedinţa de guvern şi să constatăm dacă informaţiile noastre sunt corecte sau nu”, a afirmat Alfred Simonis.
 
El a spus că nu îl crede pe premier "nici până la colţul străzii”.
 
"Nu putem avea încredere în Ludovic Orban pentru că ne-a demonstrat până acum că în câteva rânduri a spus una şi a făcut alta", a susţinut el.
 
Acesta a precizat că PSD susţine dezbaterea moţiunii de cenzură miercuri la ora 12.00, dar că dacă Guvernul adopt OUG privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin moţiunea de cenzură "nu mai are obiect”.
 
Şedinţa conducerii Camerelor în care ar fi trebuit decisă data dezbaterii moţiunii de cenzură a fost anulată marţi, din cauza absenţei PSD, PNL sugerând că de fapt social-democraţii nu au voturile necesare pentru ca moţiubnea să fie adoptată. Deputatul PNL Florin Roman sugerează că PSD nu are voturile necesare pentru a trece moţiunea, iar senatorul liberal Alina Gorghiu acuză că strategia PSD este una generată de frică şi că liderul PSD Marcel Ciolacu îşi joacă mandatul la şefia PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.