Deputatul PSD de Timiş Alfred Robert Simonis a declarat luni, la Parlament, că decizia de a fi schimbat din funcţia de secretar al grupului parlamentar arată disperarea celor din partid, fiind un şantaj ca parlamentarii să fie ameninţaţi cu excluderea din partid dacă îl susţin pe premierul Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă ştia că a rămas fără funcţie, social-democratul a spus că a aflat când era în drum spre Parlament.

„Am aflat în drum spre Parlament, e de notorietate în media că am fost schimbat din funcţia de secretar al grupului PSD. E greu să comentez. Până la urmă grupul e cel care a susţinut ca eu să ocup această poziţie, nu mai vrea în acest moment, nu am de comentat din acest punct de vedere. Că această decizie arată o disperare din punctul meu de vedere, este altceva...disperarea celor care mi-au retras acest sprijin pentru că altfel nu se înţelege urgenţa şi necesitatea acestui demers acum”, a spus deputatul PSD.

La remarca jurnaliştilor că liderii social-democraţi au decis că toţi cei care îl susţin pe Sorin Grindeanu vor fi excluşi din partid, Alfred Robert Simonis a spus că este un şantaj, această infracţiune fiind pedepsită de Codul penal. „Mi se pare un şantaj, e pedepsit de codul penal. Nu poţi să şantajezi un parlamentar să voteze altfel decât îi dictează propria conştiinţă. E o sancţiune, evident, eu am anunţat de când s-a făcut această propunere că nu voi semna şi nu voi vota o moţiune împotriva unui Guevrn PSD”, a conchis deputatul PSD de Timiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.