Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a declarat că iresponsabilă este rămânerea lui Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru şi nu depunerea moţiunii de cenzură de către PSD în perioadă de criză sanitară, aşa cum spune şeful Executivului. El a adăugat că CEx al PSD va discuta şi stabili data dezbaterii şi votarea moţiunii de cenzură, în ciuda anunţului făcut de Orban potrivit căruia joi sau vineri va sesiza un conflict juridic la CCR între Guvern şi Parlament. Simonis a mai precizat că PSD nu va vota niciodată un reprezentat al PNL pentru poziţia de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am auzit că e o iresponsabilitate să depună o moţiune de cenzură pe motiv de criză sanitară. Eu spun că este un act de iresponsabilitate ar fi să îl păstrăm pe Ludovic Orban în funcţia de premier. Ludovic Orban e disperat să rămână în funcţie, se agaţă de nişte tertipuri juridice pentru a mai rămâne câteva zile la Palatul Victoria, înainte de a rămâne şomer. Îl invit pe dl Orban şi PNL să îşi testeze majoritatea în Parlament. Să atacă la CCR o procedură constituţională arată nu doar prostie, dar şi o mare disperare. În cele 9 luni Guvernul şi Ludovic Orban au demonstrat de ce sunt capabili. Guvernul trebuie demis pentru că este cel mai prost Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani şi nu doar cel mai incapabil, ci şi cel mai corupt. Am demonstrat că în doar 48 de ore am putut învesti un Guvern. PSD nu va vota niciodată un reprezentant PNL pentru poziţia de premier, iar când moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată Guvernul Orban va fi demis”, a afirmat Alfred Simonis, joi la Parlament.

Întrebat dacă va mai decide Comitetului Naţional Executiv al PSD vineri calendarul moţiunii, dacă va fi făcută sesizarea conflictului la CCR, Simonis a răspuns: „CEx al PSD va discuta mâine despre această situaţie. Nu există nicio prevedere constituţională care să spună că nu se poate dezbata şi vota o moţiune. Nu suntem în vacanţă parlamentară, ci în sesiune extraordinară. Prin urmare, CEx va lua această decizie, nu în raport cu sesizarea lui Ludovic Orban în raport cu prezenţa colegilor în august la dezbaterea şi votul la moţiune. Apoi va fi validată de Birourile permanente ale celor două Camere, pentru că ele stabilesc când va fi dezbaterea şi votul moţiunii, nu CEx al PSD”.

Chestionat dacă PSD nu va mai aştepta decizia CCR pe conflict, liderul deputaţilor social-democraţi a replicat: „Decizia se va lua mâine. Mai important decât data că va fi pe 28 august, în ultimele zile ale lui august sau primele zile ale lui septembrie, mai important este să fie votul la moţiune”.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va fi declanşat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament la CCR privind depunerea moţiunii de cenzură a PSD în vacanţă parlamentară. El a precizat că sesizarea la Curte va fi finalizată joi şi va fi depusă ori în cursul acestei zile, ori vineri.

El a adăugat că „pseudo-moţiunea” de cenzură a PSD este o minciună gogonată de la început până la final. Premierul i-a acuzat pe social-democraţi de iresponsabilitate prin gestul depunerii moţiunii în perioada pandemiei şi de criză sanitară în România. El a mai spus că asemenea dispreţ pentru instituţiile democratice ale statului nu a văzut în 30 de ani de la Revoluţie încoace.

Moţiunea de cenzură a fost citită joi, în plenul reunit al celor două Camere ale Legislativului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.