Deputatul PSD Silviu Macovei susţine, într-o scrisoare adresată parlamentarilor social-democraţi suedezi, că aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen nu este un moft şi că este trist că viitorul Uniunii Europene pare să stea în obiective politice mici ale unor partide preocupate doar de alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silviu Macovei a afirmat marţi, într-o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor social-democraţi din Suedia, că "este cu adevărat trist că viitorul Uniunii Europene pare să stea în obiectivele politice mici şi vremelnice ale unor partide speriate de suişurile şi coborâşurile electorale".

Deputatul PSD a arătat că în cazul extremiştilor de dreapta din Suedia, care s-au pronunţat împotriva intrării României în Spaţiul Schengen, se aştepta să existe "poziţii aiuritoare şi xenofobe", dar că "surpriza amară" a venit din partea social-democraţilor suedezi.

"Social-democraţia înseamnă toleranţă şi cooperare, şanse echitabile pentru toţi. Asimilarea discursului social-democrat cu cel de extremă-dreapta nu poate să nu aibă consecinţe electorale. Micile hărţuieli partinice pun în pericol structura întregii Uniuni", a afirmat Silviu Macovei.

Parlamentarul PSD consideră că, atunci când fiecare frate începe să rupă din averea întregii familii şi îşi pune garduri, familia se destramă.

"Cum vă imaginaţi că se vor simţi românii şi bulgarii dacă vor fi respinşi deşi au toate drepturile legale la liberă circulaţie în UE? Onoraţi sau trădaţi? Privilegiaţi sau trataţi cu dublă măsură? Se vor simţi mai europeni sau izgoniţi? Aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen nu este o invenţie sau un moft. Accederea în Schengen este un drept stipulat în tratatele de aderare la UE care ar trebui să fie aplicat imediat ce ţările respective au îndeplinit condiţiile tehnice", a precizat Macovei.

Deputatul PSD consideră că viitorul nu poate fi construit cu interese şi gândire pe termen scurt.

"Social-democraţia ne obligă la viziune, la a privi în viitor. Altfel, nu vom rămâne decât cu gustul amar la ceea ce ar fi putut fi Uniunea Europeană­", a afirmat deputatul Silviu Macovei, în finalul scrisorii deschise adresată parlamentarilor social-democraţi din Suedia.

Comisia pentru Justiţie din Parlamentul Suediei a dat zilele trecute un vot negativ intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

Social-democraţii s-au împotrivit extinderii Schengen şi s-au aliat cu partidul Democraţii Suedezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.