Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, susţine că România suferă din cauză că în politică sunt puţini oameni "de caracter”. El spune că politicienii de astăzi nu mai pot "prosti oamenii cum se prosteau înainte" şi le cere colegilor săi să aleagă candidaţi "care să fie de caracter” pentru că ceilalţi, "oricât ar fi de deştepţi, la un moment dat vă lasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Avem o obligaţie morală de a oferi acelor oameni o alternativă serioasă. O alternativă serioasă înseamnă candidaţi competenţi, care să aibă un background profesional puternic. (...) La fel, consilierii locali să fie oameni reprezentativi care comunică cu cetăţenii şi care nu merg în Consiliul Local ca să mai şpiluiască ei nişte bani sau să mai meargă prin diferite Consilii de Administraţie sau să mai facă câte un bănuţ din nu ştiu ce tranzacţie imobiliară sau ce interese sunt în Bucureşti”, le-a spus Sighiartău colegilor săi din PNL Sector 2. 
 
El a afirmat că România are probleme din cauza lipsei de caracter a politicienilor.
 
"România suferă din acest punct de vedere: nu are mulţi oameni de caracter în politică. Indiferent că ne place sau nu, trebuie să recunoaştem: puţini oameni de caracter. Dumneavoastră aveţi alegeri aici, la sector. Aveţi candidaţi, pe unele funcţii sunt câte doi candidaţi, dacă vreţi să duceţi România înainte când sunteţi acolo alegeţi candidaţi şi oameni care să vă reprezinte şi care să fie de caracter pentru că ceilalţi, oricât ar fi de deştepţi, la un moment dat vă lasă. Vă lasă”, a adăugat Sighiartău.
 
El a spus că e nevoie de oameni care "vor să intre în cărţile de istorie nu pentru că au primit ceva în buzunar şi pentru că au făcut ceva” pentru comunitate.
 
"Cu gândul acesta trebuie să pornim, că suntem obligaţi să câştigăm, că românii aşteptă mult de la noi, iar acum noi trebuie să livrăm, pentru că de asta am fost aleşi. Şi cu zăhărelul, cum a mers 30 de ani, eu vă spun clar: nu mai merge. S-a terminat! Noi nu mai putem prosti oamenii cum se prosteau înainte. Slavă Domnului că vin şi generaţiile din urmă, că avem mijloace de informare (...) oamenii s-au trezit, umblă în Europa, oamenii vor să vadă o capitală europeană, nu să vadă mormane de mizerii, aşa cum se întâmplă în anumite zone din Bucureşti. Astea sunt aşteptările pe care le au românii”, a mai afirmat secretarul general al PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.