Europarlamentarul liberal Sigfried Mureşan a declarat că niciodată nu i s-a oferit şpagă, iar dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar sesiza autorităţile competente. În legătură cu scandalul de corupţie din Parlamentul European, Mureşan a menţionat ”oile negre” din cadrul acestei instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sigfried Mureşan a enumerate, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, care sunt instituţiile la care s-ar adresa imediat, în cazul în care i s-ar oferi şpagă, după ce a fost întrebat dacă i s-a oferit mită vreodată.

”Niciodată, niciodată, niciodată şi, dacă mi s-ar oferi, aş arăta uşa şi a sesiza de îndată autorităţile competente. În România, ştim care sunt la nivel european, ştim, de asemenea, care sunt. Am creat instituţia procurorului-şef european, avem un oficiu european de luptă antifraudă care trebuie să trateze astfel de cazuri”, a declarat Mureşan.

Europarlamentarul liberal a precizat că sunt sute de colegi de-ai săi care muncesc serios, dar sunt şi câteva oi negre, el referindu-se la scandalul de corupţie din Parlamentul European

”Am votat, şi bine am făcut, în Parlamentul European 14 măsuri clare, astfel încât ce acele câteva oi negre au făcut în Parlamentul European să nu se mai poată întâmpla în viitor. Sunt sute de europarlamentarii din toate ţările membre ale Uniunii Europene care muncesc serios, hainic şi câteva oi negre. Câţiva europarlamentari au afectat imaginea Parlamentului European. Trebuie ca acest lucru să nu se mai poate întâmpla”, a mai adăugat Mureşan.

Bruxelles-ul a fost în suspans în ultimele săptămâni, întrebându-se cine ar putea fi următorul care intră în vizorul Poliţiei, după ce Pier Antonio Panzeri - fostul europarlamentar aflat în centrul scandalului, care este arestat - a făcut o înţelegere cu procurorii federali belgieni, promiţând că va da nume, notează POLITICO.

Potrivit rapoartelor primite de Parlamentul European, Cozzolino este acuzat că a acceptat bani pentru a bloca rezoluţii ce dăunau intereselor ţărilor din afara UE. Parlamentarul a prezidat delegaţia PE pentru relaţiile cu ţările din Maghreb, inclusiv cu Marocul, şi a fost cel mai important eurodeputat al grupului socialist în cazul rezoluţiilor privind drepturile omului.

În ceea ce-l priveşte pe Marc Tarabella, acesta este suspectat că a primit mită până la 140.000 de euro de la Panzeri pentru a adopta în Parlamentul European anumite poziţii în favoarea guvernelor din afara UE. El a ocupat funcţia de vicepreşedinte al delegaţiei Parlamentului European pentru ţările din Golf înainte de a demisiona, la începutul acestei luni.

Aceste acuzaţii sunt similare cu suspiciunile care planează şi asupra altor persoane implicate în scandalul care a primit numele de "Qatargate".

Deja europarlamentara din Grecia Eva Kaili - care se află în închisoare de aproape două luni pentru acuzaţii de corupţie - a fost destituită din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului şi a fost exclusă din grupul S&D. Ea nu a beneficiat de imunitatea parlamentară şi a putut fi arestată întrucât a fost prinsă în flagrant delict.

Francesco Giorgi, partenerul lui Kaili şi asistent parlamentar al lui Panzeri, este de asemenea reţinut pentru aceleaşi acuzaţii, la fel ca şi şeful unui ONG pentru drepturile omului, Niccolò Figà-Talamanca.

Un oficial al Parlamentului a declarat că instituţia nu a primit deocamdată alte cereri din partea autorităţilor belgiene de ridicare a imunităţii altor eurodeputaţi în cadrul anchetei Qatargate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.