Eurodeputatul PNL Siegried Mureşan a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre proiectele mari de autostrăzi, spitale, care ar avea nevoie de o renegociere, din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţie, că trebuie incluse în PNRR acele mari proiecte de autostrăzi, căi ferate, care sunt în faze avansate, unde există studii de fezabilitate şi lucrările pot începe repede. Dacă nu sunt finalizate până în 2026, nu vor fi decontate, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regulamentul european prevede că toate investiile din PNRR trebuie începute până la 31 decembrie 2023 şi trebuie finalizate până la 31 decembrie 2026. După aceea, Comisia Europeană nu mai poate deconta, de aceea spun că larile proiecte de infarstructură sau spitale, trebuie incluse în PNRR acele proiecte care într-adevăr vor putea fi finalizate până în 2026”, a spus Siegfried Mureşan. 

Eurodeputatul PNL a precizat că ”trebuie să includem în PNRR acele mari proiecte de autostrăzi, căi ferate, care sunt în faze avansate, unde există studii de fezabilitate şi lucrările pot începe repede.

”Dacă nu se temină în 2026, nu vor putea fi decontate de Comisia Europeană. (..)  Există şi la spitale şi la autostrăzi proiecte avansate, care pot fi construite uşor”, a mai spus Siegfried Mureşan, dând exemplul acelor proiecte de autostradă de la câmpie, unde se construieşte mai uşor, decât în zona de munte. 

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş s-a declarat„ rezervat” în ceea ce priveşte succesul pe care România poate să-l înregistreze în ceea ce priveşte construcţia de spitale regionale din bani europeni.

”Soluţia corectă, nu mă feresc să spun acest lucru, ar fi ca autorităţile locale să-şi preia soarta în mâini şi să ne uităm cum putem să folosim aceşti bani pentru oameni . (...) Să nu ratăm această oportunitate istorică doar de dragul unor mecanisme funcţionale gândite pentru funcţionari”, a spus Marcel Boloş.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.