Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS Sibiu au anunţat că au solicitat Prefecturii şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să ia în calcul testarea tuturor cadrelor medicale din judeţ precum şi încheierea unui protocol prin care să fie asigurat suport medicilor, personalului medical şi pacienţilor, prin măsuri comune mult mai eficiente în combaterea pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„ Alianţa USR-PLUS Sibiu a solicitat, ieri, Prefecturii Sibiu să discute în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă luarea următoarelor măsuri:

- începerea testării în regim de urgenţă a cadrelor medicale şi a personalului auxiliar din toate spitalele din judeţ;

- încheierea unui protocol de colaborare între Prefectura Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi Spitalul Judeţean pentru a asigura suport medicilor, personalului medical şi pacienţilor, prin măsuri comune mult mai eficiente în combaterea pandemiei”, arată o postare pe pagina de Facebook a filialei. 

Municipiul Sibiu va intra în carantină luni, la ora 05.00.

De asemenea, vor fi carantinate localităţile Şelimbăr şi Cisnădie, aflate în imediata apropiere a municipiului Sibiu, dar şi Cartierul Arhitecţilor, care leagă Sibiul de Cisnădie.

În plus, va intra în carantină oraşul Tălmaciu, traversat de DN 7, una dintre cele mai circulate artere rutiere din ţară. CJSU a stabilit că tranzitarea localităţilor carantinate este permisă, dar nu se permite staţionarea în acestea.

Prefectura Sibiu a publicat, vineri seară, modelul declaraţiei pe propria răspundere care va fi folosită pe durata carantinei de către persoanele care se deplasează în afara locuinţei. Deplasările sunt permise pentru aprovizionare, mers la serviciu, pentru asistenţă medicală de urgenţă sau pentru îngrijirea copiilor sau vârstnicilor.

Persoanele care vor circula în municipiu Sibiu şi în celelalte zone carantinate din judeţul Sibiu vor trebui să specifice numele, domiciliul, reşedinţa, data naşterii, intervalul în care se deplasează şi motivul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.