PNL a depus, miercuri, la Avocatul Poporului solicitarea de a contesta la CCR Ordonanţa de Urgenţă privind Legile Justiţiei. Liberalii spun că ar putea depune plângere penală împotriva lui Victor Ciorbea, care a plecat în concediu şi nu şi-a delegat atribuţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalii au declarat că vor informa Comisia de la Veneţia asupra ”parşivităţii actualului Guvern, care s-a folosit în mod mincinos de prestigiul experţilor acestui for pentru a da o nouă lovitură sistemului de Justiţie din România”. De asemenea, PNL va iniţia o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, ”pentru sabotarea sistemului judiciar, faptă săvârşită cu ticăloşie şi rea-credinţă”.

”Au călcat cu bocancii pe Constituţie prin această OUG. (...) Guvernul Dăncilă a adoptat o OUG care în majoritatea textelor normative nici măcar nu stun pomenite în preambul”, a mai declarat deputatul PNL Ioan Cupşa, după depunerea solicitării.

Deputatul PNL a subliniat faptul că este încălcat principiul neretroactivităţii legii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a precizat că, dacă Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu, există inclusiv varianta unei plângeri penale pentru că nu şi-a delegat atribuţiile când a plecat în concediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.