Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, comentând amendamentul propus de PSD, ALDE şi UDMR privind majorarea indemnizaţiei cu 30 la sută pentru aleşii locali, că nu crede că acest demers, care i-ar viza pe cei 3.200 de primari şi 41 de preşedinţi de consilii judeţene, va avea un "impact major" asupra bugetului de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă amendamentul este propus la nivel de Parlament vom face şi noi calculele privind impactul la buget. Noi considerăm că 41 de preşedinţi de consilii judeţene şi 3.200 de primari nu credem că acest lucru va avea un impact major asupra finanţelor naţionale”, a declarat Sevil Shhaideh, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, liderul PSD Iaşi, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că el nu trăieşte din salariul obţinut la consiliul judeţean şi că nu este interesat de o eventuală majorare a venturilor.

"Eu aproape în fiecare lună îmi donez salariul pentru familiile neajutorate. Şi în septembrie şi în octombrie şi în decembrie am făcut asta, voi face la fel şi în martie şi în aprilie. Voi dona pentru familiile sărace. Nu trăiesc neapărat din salariul de la Consiliul Judeţean”, a spus Maricel Popa, cunoscut drept un prosper om de afaceri local până la momentul alegerii sale la şefia CJ Iaşi.

PSD, ALDE şi UDMR au depus un amendament pentru majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali. Preşedintele Comisiei de muncă a Camerei: E anormal ca salariile unor funcţionari publici să fie mai mari decât ale primarilor
CITEȘTE ȘI PSD, ALDE şi UDMR au depus un amendament pentru majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali. Preşedintele Comisiei de muncă a Camerei: E anormal ca salariile unor funcţionari publici să fie mai mari decât ale primarilor

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au depus un amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizaţiei cu 30% aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi, precum şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.

Preşedintele Comisiei de muncă a Camerei, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat că este "anormal” ca salariile unor funcţionari din administraţia publică locală să fie de două ori mai mari decât ale primarilor, viceprimarilor şi ale preşedinţilor de consilii judeţene, în condiţiile în care aceştia din urmă îşi asumă responsabilitatea administrativă, politică şi judiciară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.