Secretariatul General al Guvernului a precizat, la cererea News.ro şi ca urmare a acuzaţiilor PSD, că nu au fost blocate sumele pentru finanţarea programelor organizaţiilor minorităţilor naţionale, însă acestea nu au transmis până acum documentele justificative necesare transferului banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform legii 500/2002, pentru deschiderea creditelor, sunt necesare justificări pentru sumele solicitate. Deocamdată, nu s-au făcut aceste justificări pentru sumele solicitate, în condiţiile în care ONG-urile minorităţilor au sume considerabile în conturile lor. În concluzie, nu s-au blocat fondurile minorităţilor naţionale”, precizează Secretariatul General al Guvernului.

PSD a solicitat, vineri, Secretariatului General al Guvernului să deblocheze fondurile aferente lunii iulie care trebuiau trimise organizaţiilor minorităţilor naţionale pentru finanţarea programelor interetnice şi pentru combaterea intoleranţei.

”În condiţiile în care la nivel internaţional şi european se observă o tendinţă din ce în ce mai pronunţată de intensificare a mişcărilor şi manifestărilor segregaţioniste pe criterii etnice, gestul Guvernului de a sista alocarea fondurilor pentru programe care combat acest fenomen reprezintă un act de incompetenţă şi iresponsabilitate. Astăzi, mai mult decât oricând este necesar ca autorităţile statului să sprijine promovarea toleranţei şi bunei înţelegeri între populaţia majoritară şi minorităţile etnice din România”, a transmis biroul de presă al PSD.

Social-democraţii au cerut Guvernului să deblocheze fondurile pe care ar trebui să le primească minorităţile etnice reprezentate în Parlament şi în Consiliul Minorităţilor Naţionale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.