Sevil Shhaideh, propusă vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost avizată favorabil miercuri, în comisiile reunite de specialitate, cu 28 de voturi ”pentru” şi 11 voturi ”împotrivă”, ea afirmând că au fost făcute modificări la legea descentralizării şi se va continua zona de descentralizare a competenţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Partea de descentralizare, în anul 2016, au fost pregătite de Ministerul Dezvoltării strategiile pe partea de descentralizare cu proiectele pilot. Deci, au fost nişte modificări pe legea descentralizării, unul din elementele de respingere a proiectului de atunci era că nu am făcut proiecte pilot pe descentralizare unor anumite domenii. S-au revizuit aceste elemente şi continuăm zona de descentralizare a competenţelor”, a precizat ea, în cadrul audierii.

În ceea ce priveşte regionalizarea, Sevil Shhaideh a spus că aceasta se va putea realiza numai după revizuirea Constituţiei.

„În anul 2013, proiectul de regionalizare – descentralizare era un proiect compact. Regionalizarea (...) ca să poată să pornească ca şi proiect cu sarcini descrise, cu elemente funcţionale, avea nevoie de un element important, respectiv revizuirea Constituţiei. Din aceste considerente, partea de regionalizare va continua sau se va pune în operă dacă va exista proiectul de revizuire a Constituţiei. Chestiunea legată de funcţiunile pe regiune erau deja pregătite”, a completat ministrul propus la Dezvoltare Regională.

Sevil Shhaideh a subliniat faptul că „sub nicio formă” nu există în programul de guvernare comasări de comune. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.