Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, a declarat joi, la Parlament, că protestatarii nu trebuie să cadă pradă manipulării, fiind vorba de nişte persoane „neinformate” sau care au „plăcerea de a fi manipulate”, în condiţiile în care opinii precum reabilitarea corupţilor reprezintă nişte „absurdităţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce le-ar transmite celor care protestează, Şerban Nicolae a spus că aceştia nu trebuie să cadă pradă manipulării.

„Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aş spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut opinii că se reabilitează corupţii, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat... E foarte greu să combaţi nişte absurdităţi. Atunci îmi dau seama că este vorba despre nişte oameni neinformaţi sau care au, poate, tendinţa şi au plăcerea de a fi manipulaţi, pentru că altminteri nu poţi să discuţi de lucruri care nu s-au întâmplat şi să spui că aşa se întâmplă”, a precizat senatorul PSD.

Preşedintele Comisiei juridice a mai spus că informarea a fost realizată prin accesul liber al jurnaliştilor la dezbaterile privind graţierea.

”Acum, dacă se iau informaţiile filtrate sau apar informaţii trunchiate...cum am văzut. Spre exemplu am văzut că o bună parte a presei s-a ferit să spună că sunt amendamentele lui Traian Băsescu, ci a spus că sunt amendamentele lui Şerban Nicolae. De aia am şi spus, l-am rugat pe domnul Băsescu să îi elibereze de sacul din spate, să le spună că s-au schimbat ordinele, că nu mai trebuie să fie atât de crispaţi şi că pot spune şi adevărul”, a conchis Şerban Nicolae.   

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.