Senatorul Şerban Nicolae a spus parlamentarilor să nu fie complicii “marii trădări” legate de Valea Uzului şi să nu voteze moţiunea de cenzură care cuprinde şi aspecte legate de cimitirul de la Valea Uzului. El a mai spus că românii care au mers acolo au fost însoţiţi de un sobor de preoţi şi au pus flori la toate mormintele, chiar şi la cele ale unor militari maghiari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şerban Nicolae le-a atras atenţia, în discursul său de la dezbaterea moţiunii de cenzură, celor care au redactat acest document că au greşeli în text. 
 
“Dacă tot faceţi speculaţii legate de limba română, vă rog eu frumos nu mai spuneţi aşa: din păcate, nu vă dezminteţi, că vă faceţi de râs, este nu vă dezminţiţi. Nu spuneţi nu vă dezminteţi într-un text pe care îl semnaţi care dacă ar fi votat ajunge în Monitorul Oficial, că râd copiii de clasa a patra”, a spus Şerban Nicolae. 
 
De asemenea, el s-a referit şi la faptul că după alegerile europarlamentare din 2007, PNL şi UDMR care se aflau la guvernare nu au cerut să părăsească puterea în urma votului înregistrat atunci. 
 
“În 2007 preşedintele Partidul Naţional Liberal de astăzi fusese numit prin lipsa de inspiraţie a domnului Tăriceanu, ministru al Transporturilor. Nu vorbesc de performanţele ca ministru şi nici condusul în starea de euforie pe trecere de pietoni. Am să vorbesc însă de cifrele obţinute de partidele aflate atunci la putere: PNL şi UDMR. PNL a luat 13% UMDR 5,52. A ieşit cumva domnul Orban din Guvern, a spus că votul românilor trebuie respectat şi guvernul trebuie să plece? Nicidecum, totalul voturilor fiind undeva la 900 de mii de voturi, sub un milion, mult peste ce a luat acum URSS Plus”, a spus senatorul social-democrat. 
 
Şerban Nicolae s-a referit şi la faptul că s-au înregistat fraude electorale la alegerile europarlamentare. 
 
“Vorbiţi de alegerile din 26 mai. S-au finalizat cumva numărătorile? Sunt peste 2.000 de procese verbale unde nu se potrivesc cheile nicidecum şi asta prin eforturile unui om care nu este PSD-ist, Ionuţ Apahideanu v-a făcut de râs cu rezultatele cu care vă mândriţi, cu  
falsurile şi infracţiunile care s-au făcut în legătură cu aceste alegeri. Veţi da socoteala pentru fraude, nu o să scăpaţi, asta e o promisiune. (…) În legătură cu infracţiunile de la aceste alegeri vom mai vorbi. Aş vrea să văd că facem modificările necesare în aşa fel încât să nu mai avem fraude electorale cu care să vă lăudaţi şi care să vă dea mai multe voturi decât meritaţi”, a mai spus Şerban Nicolae.
 
În finalul discursului său, senatorul PSD s-a referit la compromisul “absolut ticălos” făcut de semnatarii moţiunii cu chestiunea privind cimitirul de la Valea Uzului.
 
“Partea cu care nu vreau să glumesc în niciun fel este acest compromis absolut ticălos pe care l-au făcut semnatarii moţiunii cu chestiunea privind Valea Uzului şi cimitirul de la Valea Uzului. Dragi semnatari ai moţiunii, aveaţi voturile UDMR şi fără acest text. Laşitatea, compromisul cu orice preţ, dorinţa aprigă de putere vă face să faceţi o mare cu ticăloşie. (…) Mă adresez în primul rând colegilor mei proveniţi din PSD pe care îi cunosc destul de bine, Adrian Ţuţuianu, Ioan Mocioalcă, oameni pe care îi ştiu patrioţi. Puteţi să votaţi aşa ceva? Puteţi să vă puneţi alături de Petrov în acest exerciţiu al ticăloşiei, să vindeţi mormintele unor soldaţi doar pentru a accede la putere?”, a afirmat Nicolae. 
 
El a cerut parlamentarilor să nu fie complicii marii trădări legate de Valea Uzului.  
 
“Indiferent cât de mult şi-ar dori unii puterea, indiferent cât de mult şi-ar dori URSS Plus şi alţii să îşi dovedească iar capacitatea zero de guvernare, nu fiţi complicii marii trădări legate de Valea Uzului. Acest text cu această mizerie nu poate fi votată. Şi o să mai spun ceva unui coleg care a vorbit puţin mai devreme. Acolo românii care s-au dus cu  sobor de preoţi au aprins lumânări şi există dovezi şi au pus flori la toate mormintele inclusiv la cele care aveau cocardă maghiară. Asta au făcut românii. Etnia mea a fost aia civilizată, a dumneavoastră a fost pus lacăte pe un cimitir. Să vă fie ruşine!”, a încheiat Şerban Nicolae.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.