Senatorul PSD Şerban Nicolae consideră că schimbarea sa din funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice şi de lider de grup nu este o sancţiune, ci ”un fel de act politic” şi a declarat că se mai gândeşte dacă mai rămâne în comisia juridică deoarece consideră că nu a greşit cu nimic şi vrea să se lămurească dacă ideile sale în materie de justiţie sunt compatibile cu cele ale partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost aşa o discuţie, o percepţie, cum că teoretic aş putea să iau şi eu o asemenea iniţiativă, numai că eu le-am spus tuturor colegilor că din punctul meu de vedere nu am greşit cu nimic nici faţă de Liviu Dragnea, nici faţă de partid. S-a explicat că nu-i vorba despre o sancţiune, este un fel de act politic. Bănuiesc că este o decizie politică”, a declarat Şerban Nicolae, întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut să renunţe din proprie iniţiativă la funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice şi de lider de grup al PSD.

Senatorul social-democrat a mai spus că se gândeşte dacă va mai rămâne pe viitor în Comisia juridică a Senatului în condiţiile în care nu îi este clar în acest moment dacă ideile sale în materie de justiţie sunt compatibile cu cele ale partidului.

”Trebuie să mă lămuresc: poate este greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului. Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie (…) Eu nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate, ştiu şi cine sunt şi ce experienţă am şi ce pot să fac. Nu ţin neapărat să tot demonstrez şi să tot dau extemporale ca şi cum ştiţi… băgaţi-mă şi pe mine în seamă, mă pricep, credeţi-mă, aveţi încredere în mine. Dacă se consideră că este nevoie de mine, particip. Dacă se consideră că sunt alţii, ca vorba lui Alecsandri: «E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine»”, a mai spus senatorul PSD.

Şerban Nicolae a explicat că amendamentele de graţiere a corupţilor pe care le-a depus şi care au fost în primă fază adoptate i-au aparţinut lui însuşi, dar că îi este greu să creadă că Liviu Dragnea a fost străin de ele.

”Am mai clarificat încă o dată de faţă cu toţi colegii faptul că nu a existat niciun fel de înţelegere între mine şi Liviu Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieţei, a reacţiilor şi alte aberaţii de genul acesta. De asemenea, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat într-o primă fază erau amendamentele pe care le-am propus eu (…) Mi-e greu să cred că cineva interesat nu a ştiut de acele amenadamente (…) a fost şi un miting în stradă. Este adevărat că ele nu au fost dezbătute niciodată în partid. Nu avea de ce. Era o discuţie foarte tehnică”, a mai precizat Şerban Nicolae.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.