Biroul Permanent al Senatului aşteaptă avizele necesare pentru proiectul de lege al salarizării unitare înainte de a-l introduce în dezbaterea comisiilor, a declarat marţi vicepreşedintelui Senatului Claudiu Manda (PSD).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca orice proiect de lege, înainte de a fi trimis la comisii, are nevoie de punctele de vedere ale Guvernului, Consiliului Economic şi Social, Consiliului Legislativ. Şi nu numai acestea. Sunt mai multe avize de care are nevoie. Termenul în general este de 30 de zile. Noi am solicitat azi de acolo de unde avem nevoie de aviz, în şapte zile să primim răspunsul”, a declarat Claudiu Manda, în urma şedinţei Biroului permanent al Senatului. 

El a explicat că, după primirea avizelor, proiectul va fi introdus în circuitul legislativ
 
”E clar că avem nevoie ca toţi colegii să parcurgă în linişte textul legii şi să aducă amendamente, dar sigur că este un termen asumat de PSD şi ALDE ca până la începutul semestrului al doilea să fie legea adoptată”, a adăugat Manda.
 
Manda a susţinut că termenul de adoptare a proiectului de lege al salarizării în Senat, până la sfârşitul lunii mai, va fi respectat. 
 

În 24 aprilie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a venit la Parlament pentru a depune în Senat proiectul Legii salarizării, semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE. Ea spune că proiectul a suferit modificări minore, solicitate de parlamentari, dar care nu afectează prevederile importante.

"Acum o depun, exact acum. (...) Până la 1 iulie ea trebuie să fie în vigoare. Eu cred că atât cât a mai rămas din luna aceasta şi luna viitoare urmează să dezbatem legea. Mai rămâne luna iunie, în care ne luăm marja că poate fi atacată la CCR sau poate fi retrimisă la Parlament de preşedintele Iohannis, pentru că vrem să o aplicăm de la 1 iulie", a spus ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.