Senatul a decis miercuri să retrimită la comisiile de specialitate nouă proiecte de lege, din cele 18 înscrise pe ordinea de zi, după ce PSD a invocat că propunerile legislative conţin erori procedurale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre proiecte se numără şi cel care reglementează şi modifică Legea educaţiei naţionale 1/2011 în scopul creşterii gradului de siguranţă în mediul şcolar prin abordarea proactivă a provocărilor generate de fenomenul bullying în societate sau Legea privind înfiinţarea Spitalului Militar Regional de la Constanţa. 

O altă propunere legislativă este iniţiată de către Guvern şi are ca obiect de reglementare modificarea Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, pentru a institui reglementări de natură să asigure transpunerea dispoziţiilor Directivei de punere în aplicare (UE) 2019/68 ale Directivei de punere în aplicare (UE) 2019/69 precum şi prevederi care să creeze cadrul legal naţional pentru punerea în aplicare a Regulamentului delegat (UE) 2019/686.

Proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Spitalul Militar Regional "Carol I" a fost şi el retrimis la comisiile parlamentare de specialitate, care este in reexaminare după o decizie a CCR.

Altă iniţiativă legislativă retrimisă la comisii aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Retrimis la comisii a fost şi proiectul de lege care modifică şi completează legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a Legii nr.194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, trimisă Parlamentului spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.