Senatul a respins, în plenul de luni, mai multe proiecte care aparţineau unor parlamentari PSD care modifică legislaţia din domeniul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima propunere legislativă este iniţiată de Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea şi prevede modificarea şi completarea Legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea art.16 alin.(3) şi (4) din Legea nr.8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi. 

Anumite prevederi ale acestui proiect au fost declarate neconstituţionale pe 30 ianuarie 2019. Senatul a respins propunerea de lege în calitate de for decizional. 

Un alt proiect de lege a fost iniţiat în anul 2017 şi respins, în calitate de prim for sesizat de către Senat, în plenul de luni. Propunerea modifică Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Propunerea legislativă a avut ca obiect de reglementare, în forma sa iniţială, îmbunătăţirea prevederilor referitoare la dreptul persoanelor private de libertate de a participa la funeraliile unui membru al familiei şi stabilirea unei proceduri pentru exercitarea acestuia. CCR a decis că proiectul este neconstituţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.