Plenul Senatului a votat luni proiectul de lege, printre iniţiatori fiind şi UDMR, care simplifică procedurile de construcţie în cazul investiţiilor agricole în extravilan. Liderul senatorilor UDMR Turos Lóránd a declarat că propunerea legislativă reduce birocraţia în cazul investiţiilor agricole, totodată poate creşte utilizarea fondurilor UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Proiectul de lege reglementează condiţiile construcţiilor în extravilan, prin care se simplifică procedurile birocratice în domeniul agricol şi se reduce timpul de execuţie. Astfel, se autorizează executarea de construcţii agricole în extravilan fără obligaţia solicitării PUZ. Proiectul simplifică procesul de implementare a proiectelor de agricultură, astfel va fi posibilă finalizarea la timp.”,  a declarat Császár Károly, senator de Mureş, preşedintele comisiei pentru administraţie publică din Senat, potrivit unui comunicat de presă al UDMR. 

Senatul a votat în calitate de prim for sesizată, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.